WAF award winner//2012

Architect: Fernando Menis
Location: Adeje, Tenerife. Spain.
Use: Cultural. museum.
Structure: Concrete
Materials: concrete, basaltic stone.
Status: Plaza de España square surroundings built 2010 y Sacred Museum under construction.
Client: Excmo. Ayuntamiento de Adeje.
Total built: 5.575 m2.

Awards:
2006 Sacred Museum Competition, 1st place
Public Urban Space European Award 2012. 7th Edition finalist
Winner of two WAF Award: New & Old Category and Director’s Award

Description:
In the project, a great public space is generated in the surface: the main square of this touristic city, and an underground space for the ne Sacred Museum.
The plot corresponds to Plaza España square, Grande Street in Adeje, on the edge of Barranco del Infierno ravine and the buildings between the Church and the ravine.
There are 2 well differentiated essential elements: on one side there is the Sacred Museum of Adeje and on the other side the rehabilitation and widening of Plaza España square.
The museum is a half buried building with an upper space used as cafeteria, open to the natural landscape that surrounds it. In the underground floors the space will be developed for exhibitions. Plaza España square is expanded widening its surface twice and a half times than the original square, creating a permanent stage and a space underneath destined for municipal offices.
The materials used combine rough and polished concrete and basalt.

Via www.menis.es
Photos via www.architizer.com



Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s