The Grid of Santen by 403architecture

403architecture had a very nice and simple idea.  I think it looks really good in this modern salon.
A neat row of wooden louvers conceals a small sleeping chamber inside the attic staffroom of a hair salon in Hamamatsu, Japan.


Japanese firm 403architecture started the renovation by stripping the walls, ceiling and floor of the loft bare, before laying the roof rafters as floorboards.

The former floorboards were recycled to create the walls and ceiling of the louvered bedroom, which is propped up on one side where the floor level changes.

The ceiling overhead is left unfinished, with exposed lighting fixtures and ventilation ducts.




Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s