Re-Toyosaki House Renovation

Architects: Coil Kazuteru Matumura Architects
Location: , Prefecture, Japan
Construction: kimuko corp
Area: 33.0 sqm
Photographs: Yoshiro Masuda

There’s something industrial yet intimate about this project. The internal apparent light structure makes it look almost transparent.

From the architect:

The owner bought an old house and there is not much information about when or who built the house. The only thing we could find was that the house was renovated in the same year as when the Olympics was held in Tokyo: 1964.

Design development took place after the demolition of the interior walls in order to access the condition of the existing structures/MEP. The structure was enhanced to meet the latest code requirements. Also, the insulation was replaced to achieve equivalent quality of new houses as to meet the 4th grade energy saving performance evaluation program requirements in Japan.

The finishes and layout were determined with a positive measurement. The toilet and the bathroom were the only spaces where doors were installed. The other spaces are softly divided by curtains in order to leave the option of having these areas either open or closed.

In opening up and connecting the space, the old doors and flooring, kept when the house was demolished, were reused by changing the functions and locations of them.

Via,photos © Yoshiro Masuda

Advertisements

One thought on “Re-Toyosaki House Renovation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s